Sonuç bölümünde ne anlatılır?
Konu makalenin sonucunda sonuçlandırılır. Ancak bu sonuç aslında verilen bilginin veya ana fikrin temelidir. Sonuç, okuyuculara okudukları tüm makalenin kısa bir özetini verir. Sonuç, öğrencilerin tüm konu hakkında anlamaları gereken en önemli noktayı belirlemelerini sağlar.
Makalenin sonuç kısmında aşağıdakilerden hangisi yapılmamalıdır?
Makalenin sonucunda ne olmamalıdır? Giriş ve tartışma bölümlerindeki bilgiler sonuçta tekrarlanmamalıdır. Uzun ve karmaşık cümleler kullanılmamalıdır. Bu bölümde tablolar veya istatistikler yer almamalıdır.
Proje sonuç kısmına ne yazılır?
Sonuç ve tartışma Bu bölüm proje raporunun en önemli kısımlarından biridir. Proje çalışmasından elde edilen sonuçlar bu bölüme yazılır. Sonuçlar sayısal değerler veya sözlü ifadeler olabilir. Sonuçlar tartışılırken literatür taramasında benzer çalışmalarla karşılaştırmalar yapılır.
Tez sonuç kısmına ne yazılır?
Makalenin son kısmında hangi konunun hangi teorik çerçeve veya bilimsel yöntemlerle araştırıldığı ve hangi sonuçlara ulaşıldığı açıklanmaktadır.
Makale sonuç kısmında ne yazılır?
Makalenin temeli Şüphesiz bir makalenin her bölümü önemlidir. Ancak sonuç bölümü çalışmadan elde edilen bulguları içerir ve bunlara dayanarak kısa bir değerlendirme yapılır. Hipotezin geçerliliği hakkında bir yargıya varılır. Sonuç odaklı öneriler üzerinde de birlikte çalışılabilir.
Bir metnin sonuç bölümünde ne anlatılır?
Bu bölüm artık metnin son noktasının yerleştirildiği bölümdür. Bu nedenle, yeni bir açıklamaya yol açacak yeni kavramlar sonuca dahil edilmemelidir. Yeni kavramların olmaması, metnin önceki bölümlerinde açıklanan içeriğin bu bölümde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini gösterir.
Makale kesin sonuçlara varır mı?
Makaleler belirli bir sorun ve bu sorunun bilimsel veriler kullanılarak çözümü hakkındadır. Bu nedenle makalenin sonunda bir sonuç çıkarılmalıdır. Makale, alanında uzman kişiler tarafından yazılmalıdır. Çünkü kapsamlı bir araştırma gerektirir.
Sonuç paragrafına nasıl başlanır?
Sonuç paragrafında, makalenizin ana fikrini yeniden belirtin ve ana paragraflarda yaptığınız argümanları özetleyin. Ayrıca, sonuç paragrafı, konu hakkındaki kendi düşüncelerinizi ifade etmenize ve okuyucuyu daha fazla düşünmeye davet etmenize olanak tanır.
Makalenin özet kısmında ne yazılır?
Özetin giriş kısmında, konu hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra, sorun belirtilmeli ve çalışmanın amacı açıklanmalıdır. Daha sonra çalışmada kullanılan yöntem özetlenmelidir. Bulgularda her şeyi yazmaya çalışılmamalıdır. Çalışmanın ana sorusunu yanıtlayan önemli ve özel kısımlar özetlenmelidir.
Bilimsel araştırmanın sonuç bölümünde ne yer alır?
Sonuç bölümünde araştırmanın amacı, temel bulgular, bu bulguların yorumlanması ve benzer/önceki araştırma bulgularıyla karşılaştırmalar kısaca belirtilmelidir. Son olarak, sonuç bölümünün sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.
Bilimsel sonuç nedir?
Bilimsel bir araştırma makalesinin sonuç bölümü, bilgi toplama ve analiz etmede kullanılan yöntemlerden ortaya çıkan çalışmanın temel bulgularını sunar.
Makalede results ne demek?
Tartışmanın geliştirme kısmından elde edilen bulgular bu aşamada yorumlanmalıdır. Elde edilen sonuçları desteklemek için “Sonuçlar” bölümündeki tablolara, şekillere veya grafiklere başvurulur.
Tezde sonuç kısmı kaç sayfa olmalı?
Bu nedenle, yüksek lisans tezlerinin veya projelerinin en fazla 3 – 4 sayfalık sonuç içermesini istiyoruz. Bu bilgilere dayanarak, çalışmanızın bulgularını temel bilgi olarak sunmalısınız.
Conclusion ne demek makale?
İlgili tartışma, verilen sonuçtan hemen sonra başlar. Bu değişiklik nedeniyle, makalenin sonunda tartışma bölümlerini özetleyen bir bölüm gereklidir: “Sonuçlar”. Burada makalenin ana sonucu sunulmaktadır.
Makale bölümleri nelerdir?
Bu nedenle bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: başlık, özet, giriş ve amaçlar, gereç ve yöntemler, bulgular, tartışma, sonuçlar ve öneriler, kaynaklar, tablolar ve şekiller (duruma göre sonuç bölümünde de verilebilir).
Sonuç bölümü nedir kısaca?
Sonuç, ayrıntılı olarak tartıştığınız fikirlerin ana fikrini ortaya koyar ve birkaç cümlede açıklanacak olanı özetler. Kısacası, makalenin son cümlesindeki yargı burada sona erer, bu da başka bir cümleye gerek olmadığını gösterir ve söylenenler son cümlelerle sonuçlandırılır.
Neden sonuç nedir örnek veriniz?
Yüklemin nedeni verildiğinden bu cümle bir sebep-sonuç cümlesidir. » Okullar açılınca masraflar arttı. » Kendisini çağırmadığımız için bize kızdı. » Yağmur nedeniyle maç iptal edildi. » Malzeme eksikliğinden dolayı inşaat yarım kaldı. > Sebep-sonuç ilişkisi iki bağımsız cümleyle de ifade edilebilir.
Kompozisyonun sonuç bölümü nasıl yazılır?
Sonuç bölümünde, giriş ve gelişmenin ortak fikri, yani ana fikir yazılır. Bu bölüm, yazılı anlatının diğer kısa bölümlerinden biridir. Bu bölümde, çok fazla ayrıntıya girmemek önemlidir. Yine, kısa ve öz olmalıdır.
Sonuç cümlesi nasıl yazılır?
Sonuç bölümünde araştırmanın amacı, temel bulgular, bu bulguların yorumlanması ve benzer/önceki araştırma bulgularıyla karşılaştırmalar kısaca belirtilmelidir. Son olarak, sonuç bölümünün sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.