Hizmetkarı sözlük anlamı nedir?
i. (Ar. ḫidmet > hizmet ve Fars. ḫizmet-kār ekiyle -kār) hizmetçi, uşak [Daha çok erkekler için kullanılır]: Hisleriyle ünlü Ebussuud, bir gece uyandığında bir ses duyar ve hizmetçisine (Fâik Reşat) bu sesin ne olduğunu sorar. i. Hizmetçinin görevidir.
TDK Türkçe sözlük anlamı nedir?
TDK – Türk Dil Kurumu.
Hizmetin anlamı nedir?
Hizmetler, ekonomide fiziksel özelliklere sahip, elle tutulamayan ve depolanamayan malların aksine, insan gereksinimlerini karşılamak üzere üretilen veya organize edilen turizm, iletişim ve danışmanlık gibi faaliyetlerdir.
TDK hizmet ne demek?
Hizmet, birinin işini yapmak veya birisine yararlı bir şey yapmak anlamına gelir (TDK). Hizmetler çoğunlukla elle tutulamayan (duyu organlarıyla algılanamayan) mallardır.
Hizmetçi kelimesinin anlamı nedir?
Hizmetçi veya hizmetçi kadın, kadınların evlerinde günlük işlere yardımcı olan kadın personeldir.
Görev ne demek sözlük anlamı TDK?
Görev, TDK’da bir nesne veya kişinin yaptığı iş ve işlev olarak tanımlanmaktadır.
👉 👈 ne demek?
👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.
Sözcüğün sözlük anlamı nedir?
Kendi başlarına anlam ifade eden veya hiçbir anlam ifade etmeseler bile bir cümlede anlam kazanan dil birimlerine sözcük denir. Sözcükler, varlıkların, durumların ve olayların dilsel karşılıklarıdır. Temel işlevi insanlar arasındaki iletişimi sağlamak olan dil, bu görevi yalnızca sözcükler aracılığıyla yerine getirir.
Sevişmek ne demek TDK?
Okşama, en azından 1949’a dayanan Amerikan kökenli bir kelimedir ve öpüşmek, öpüşme ve sert okşama gibi sürtünme yoluyla cinsel eylemler de dahil olmak üzere öpüşmek için kullanılır. Sevişmek genellikle bir sevgi veya cinsel çekim ifadesi olarak görülür.
Hizmet nedir kısaca tanım?
HİZMET, BİR TARAFIN DİĞERİNE SAĞLADIĞI, ESASIYLA İMKANSIZ OLAN VE HER BİRİNİN MÜLKİYETİYLE SONUÇLANMAYAN BİR FAALİYET VEYA FAYDADIR.
Hizmet türü nedir?
İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan işe hizmet denir. Temizlik, ulaşım, bankacılık, işçilik, kuaförlük, tıp, eğitim vb. hizmetlerdir. Hizmetleri iki alt gruba ayırmak mümkündür. Doktorlar, kuaförler, dişçiler, sağladıkları hizmetler kişisel hizmetlerdir.
Hizmet sektörü ne demek sözlük anlamı?
(Hizmet Sektörü) Tarım ve sanayi sektörleri dışında kalan ve belirli bir mal üretilmeden bir ihtiyacı karşılayan üretimi tanımlayan bir terimdir.
Hizmet içi ne demek?
Eğitim; Özel ve tüzel kişilere ait işyerlerinde belirli bir ücret veya maaş karşılığında çalıştırılan kişilere, görevleri için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak amacıyla verilen eğitimdir (3).
Türkçenin nasıl yazılır?
TDK’ya göre Türkçe kelimesinin doğru yazımı “Türkçenin”dir.
TDK kimin?
Türk Dil Kurumu (TDK), 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkçeyi incelemek ve Türk dilinin gelişimi için çalışmak amacıyla kurulan bir kurumdur. Türkiye’nin başkenti Ankara’da bulunan kurum, Türk dili üzerine çalışmaların yürütüldüğü ve yayınlandığı bir merkezdir.
Hak kelimesinin sözlük anlamı ne demek?
Hak, sahibine bu korumayı talep etme hakkı veren yasal olarak korunan bir çıkardır. Hak, esasen Arapça hukuk kelimesinin tekil halidir. Hukuki kavram bugün bireyin hukuki çıkarı olarak tanımlanmaktadır. Hukuki kavram, hukuk teorisinde fikir birliğine dayalı bir kavram değildir.
Hurşit sözlük anlamı nedir?
Hurşit, güneş ve ay anlamına gelen “Hur” ve insan anlamına gelen “Şit” kelimelerinin birleşiminden oluşan Farsça kökenli bir isimdir. Dolayısıyla Hurşit, “güneş kadar parlak ve ışıltılı insan” anlamına gelir.
Mücadele ne demek TDK?
Anlamı: “Mücadele” bir sorunu çözmek, bir amaca ulaşmak veya bir tehdidi ortadan kaldırmak için kararlı bir çaba ve çatışma anlamına gelir.
Vazife nedir TDK?
TDK’daki kelimeler arasında görev kelimesi de vardır. “Görev” kelimesinin en kesin anlamı TDK tarafından paylaşılmaktadır. TDK’ya göre “görev” anlamına gelen bir kelimedir.