İçeriğe geç

Devlet Okulları Paralı Mı

Devlet okulları para isteyebilir mi?

Devlet okullarında eğitim için ödeme yapılmamaktadır. Okul idaresinin bağış bahanesiyle talep ettiği kayıt ücretleri hukuka aykırıdır ve haklarında yasal işlem yapılmalıdır.

Devlet okullarında kayıt ücreti yasal mı?

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kayıt işlemleri sırasında zorunlu kayıt ücretinin ödenmesinin mümkün olmadığını duyurdu. Bakan Özer, “Bunu kamuoyuna açıkladık ve tüm illerimizdeki il müdürlerimizi teyakkuza geçirdik. Okul kayıtları sırasında kesinlikle bağış kabul edilmeyecektir.” dedi.

Okul kayıt parası ne kadar?

Öğrenci kaydı sırasında herhangi bir kayıt ücreti veya başka bir ad altında zorunlu ücret alınmamaktadır.

Devlet okullarında aidat var mı?

Kayıt ücreti ve katkı payı alınmaz! Kamu okullarına bağışlar yalnızca hayırseverler tarafından gönüllü olarak yapılabilir. Bunun dışında, kamu okulları hiçbir koşulda, kantin kiraları ve merkezi bütçeden gelen fonlar hariç, velilerden zorla para toplayarak gelir elde edemez.

Devlet okulu ücretsiz mi?

Türkiye’de ilk ve ortaöğretim, Anayasa’nın 42. maddesinde yer alan bir hak ve yükümlülüktür. Anayasal olarak güvence altına alınan eğitim hakkını engellemek suç olarak kabul edilir. Ayrıca, Anayasa’ya göre kamu okullarında eğitim ücretsizdir… 22 Ağustos 2024

Devlet okullarına hangi giderlerini karşılıyor?

Bilindiği üzere okulların telefon, internet, elektrik, doğalgaz ve su faturaları Bakanlık tarafından karşılanmaktadır. Diğer temizlik, ofis malzemeleri, bakım, onarım, ekipman ve personel ihtiyaçları ise finansman talepleri ile çözülmektedir.

Devlet okulunda anaokulu ücretli mi?

Devlet anaokulu kişi başı aylık 900 TL alıyor. Yemek için 400 TL, temizlik için 500 TL toplamda çok yüksek bir miktar. Aylık olarak hesaplarsanız miktarlar oldukça yüksek.

Okul aile birliği para isteyebilir mi?

(2) Sendikalar hiçbir şekilde velileri bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış veya yardım toplayamaz. Ayrıca Bakanlıkça yürütülen proje ve protokoller çerçevesinde okul ve kurumlarda yürütülen faaliyetler için ücret alınamaz.

2024 anasınıfı aidatı ne kadar?

Okulumuzun 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Anaokulu Katkı Ücretlerini Belirleme Komisyonunun kararı doğrultusunda; 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI için Anaokulu öğrencilerimizden AYLIK 650 TL katkı payı alınacaktır.

Anaokulu ücreti kalktı mı?

Bakan Özer, “Türkiye’de okul öncesi eğitimde komisyonlar aracılığıyla valilikçe belirlenen ücretler var. Tam zamanlı anaokullarında 50 TL, 100 TL, 400 TL, 500 TL ve bu ücretler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hesaplandı.” dedi. 2023-2024 eğitim öğretim yılıyla birlikte…

Okul kayıtları ne zaman 2024?

Velilerimizin dikkatine; Birinci sınıf öğrencilerimizin ön kayıtları Milli Eğitim Bakanlığı e-okul kayıt sistemi üzerinden otomatik olarak yapılmaktadır.

Adres tutmayan okula kayıt nasıl yapılır?

Velilerin bu adreste ikamet edip etmediklerinin tespiti için Müdürlüğümüzün Temel Eğitim Daire Başkanlığı aracılığıyla İl/İlçe Nüfus Müdürlüğüne yazı yazılacak ve Nüfus Müdürlüğü, emniyet birimlerince yapılacak soruşturma sonucuna göre belirtilen öğrencilerin okula kaydedilip kaydedilmeyeceğine karar verecektir.

Anasinifi aidatı odenmezse ne olur?

Bu durum velilere yazılı olarak bildirilir. c) Aylık katkı paylarını zamanında ödemeyen, önceki aylardan borcu bulunan ve devamsızlık nedeniyle okuldan uzaklaştırılmasına rağmen okula devam eden çocukların ücretleri, velilerle yapılan sözleşme hükümleri çerçevesinde tahsil edilir.

Okul aidatları kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Türkiye’de okul öncesi eğitim için tam gün veya yarım gün fark etmeksizin hiçbir ad altında ücret alınmıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında tüm bu ücretleri kaldırıyoruz” dedi.

Anaokulu katkı payı zorunlu mu?

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 67’nci maddesinin 1’inci fıkrasında “Resmi okul öncesi eğitim kurumlarında okul öncesi eğitim hizmeti ücretsizdir.” denilmektedir.

Okul para talep edebilir mi?

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin 15. maddesinde belirtildiği üzere, velilerin herhangi bir bağışta bulunmalarının istenemeyeceği de hükme bağlanmıştır. Okul kayıt döneminde velilerden bağış veya hibe adı altında herhangi bir katkı yapmaları istenemez.

Devlet okulu para istiyor nereye şikayet edilir?

Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi’ne yurt içinden 444 0 632, yurt dışından ise +90 444 0 632 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Okula bağış yasal mı?

Yeni akademik yıl 9 Eylül’de başlıyor. Okulların başlamasına kısa bir süre kala bazı okullar velilerden kayıt ve bazı masraflar için bağış istiyor. Ayrıca iddia edilen rakamlar 150.000 lirayı buluyor. Yönetmelik gereği okulların kayıt ücreti ve bağış istemesi yasak.

Devlet anaokulu ücret talep edebilir mi?

Okul öncesi eğitim kurumları kayıt veya üyelik ücreti alıyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 67. maddesinin birinci fıkrasına göre “resmi okul öncesi eğitim kurumlarında okul öncesi eğitim hizmeti ücretsizdir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir