İçeriğe geç

Amasra Hangi Ay Denize Girilir

Amasra’ya hangi aylarda gidilir?

Amasra’nın en çok ziyaretçi ağırladığı aylar ilkbahar ve yaz aylarıdır. Amasra’da balık yemek ve meşhur salatasını denemek istiyorsanız Mart, Nisan ve Mayıs aylarını tercih edebilirsiniz. Deniz kenarında tatil yapmak isteyenlerdenseniz Temmuz, Ağustos ve Eylül sizin için ideal aylardır.

Amasra Denizi soğuk mu?

Yazın ortalama deniz suyu sıcaklığı 20,8 derecedir.

Amasra ne zaman gezilir?

Yıllık ortalama sıcaklığın 13 derece civarında olduğu Amasra’da, Ocak ve Şubat aylarında sıcaklıklar -1 dereceye kadar düşerken, Temmuz ve Ağustos aylarında 30 dereceye kadar çıkmaktadır. İlkbahar ve kış aylarında, 25 derecelik deniz suyu sıcaklığıyla yaz tatilleri için ideal olan Amasra’nın doğal güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Haziranda Amasrada denize girilir mi?

Amasra’nın en çok ziyaretçi aldığı dönemler bahar ve yaz aylarıdır. Özellikle yaz aylarında 35 derecenin üzerinde sıcaklıklar gözlemlenmiştir. Sadece tarihi yapısıyla değil aynı zamanda denize girme imkânıyla da popüler olan Amasra’ya gelmek isteyenler elbette yaz aylarını tercih etmelidir.

Amasra’da yüzülür mü?

Her yaz sezonunda fiyatlar değişse de 2 şezlong ve 1 şemsiyenin kira bedeli 15 ile 20 TL arasındadır. Küçük Liman Plajı’na giriş ücreti yoktur. Amasra, deniz, kum ve güneşle tatilinizi keyifle geçirebileceğiniz plajlardan biridir.

Amasra neyi ile ünlü?

Günübirlik ve konaklamalı çok sayıda tur imkânı sunan Amasra’da en çok ziyaret edilen yerler arasında Amasra Plajı, Amasra Müzesi, Gürcüoluk Mağarası, Kuş Kayası Yol Anıtı, Göldere Şelalesi, Ağlayan Ağaç, Direkli Kayası, Amasra Kalesi ve Amasra Feneri yer alıyor.

Amasrada ne zaman denize girilir?

Amasra Büyük Liman Plajı’nda güneşlenmek ve denize girmek için en iyi zaman temmuz başı ve yaz sonudur.

İnkumunda ne zaman denize girilir?

İnkumu Plajı tüm yıl boyunca açıktır ancak yüzmek için uygun mevsim Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. İnkumu Plajı’nda yeşil ve kırmızı bayraklar asılıdır.

Bartın’da eylülde denize girilir mi?

Bartın Plajları’nın simgesi olan İnkumu Plajı’nın ağaçlı kayasını görmeyi unutmayın. Özellikle Temmuz ve Eylül ayları arasında Bartın plajlarında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Amasra gezmeye değer mi?

Amasra, Karadeniz’in en popüler turistik bölgesi ve eşsiz ilçelerinden biri olarak kabul edilir. Plajları, tarihi evleri, muhteşem kaleleri ve güzel doğal manzaralarıyla Amasra, Türkiye’de keşfedilecek gizli cennetlerden biridir.

Amasra Çakraz denizi nasıl?

Plaj çok güzel ama dalgalı ve biraz bakımsız, sessiz bir yer, yosunlu, plaj kumlu ve 5-10 metreden sonra derinleşiyor. Kamp yapmak için birçok kişi geliyor. Sonuç güzel bir plaj. Plajın hemen üzerinde alternatif oteller ve kamp alanları var.

Bartina’ya hangi aylarda gidilir?

Yazlar serin, kışlar sıcaktır. En yağışlı mevsim sonbahardır. En soğuk ay Şubat, en sıcak ay ise Ağustos’tur. Bu nedenle Haziran, Temmuz ve Ağustos turizm için en uygun aylardır.

Amasraya hangi aylarda gidilir?

İnsanlar buraya çoğunlukla yaz aylarında yüzmek için gelse de, Amasra’yı ziyaret etmek için en iyi zamanın deniz sezonunun hemen öncesi ve sonrası olduğuna inanıyoruz. Yani Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim. Ancak, bunun Karadeniz kıyısı olduğunu ve bahar aylarının oldukça serin olabileceğini unutmamalıyız.

30 derece havada denize girilir mi?

22 dereceden düşük bir su sıcaklığı kişinin üşümesine neden olur. 29 dereceden yüksek bir deniz suyu seviyesi kişinin bunalmış hissetmesine neden olur. Bu nedenle, yüzme için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece arasındadır.

Haziranda hangi deniz sıcak olur?

Eğer deniz tatili planlıyorsanız, haziran ayında bile deniz suyunun ılık olduğu ülkemizin Akdeniz kıyılarını tercih edebilirsiniz.

Bartina’ya hangi aylarda gidilir?

Yazlar serin, kışlar sıcaktır. En yağışlı mevsim sonbahardır. En soğuk ay Şubat, en sıcak ay ise Ağustos’tur. Bu nedenle Haziran, Temmuz ve Ağustos turizm için en uygun aylardır.

Safranbolu Amasra arası kaç saat sürüyor?

Safranbolu ile Amasra arasındaki toplam mesafe 90 kilometredir. İki lokasyon arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Amasra pazarı hangi gün?

Bartın ve Amasra’ya yapacağınız gezide mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de artık geleneksel hale gelen Amasra pazarıdır. Her Salı ve Cuma günü kurulan pazarda yöre kadınlarının üretip hazırladığı ürünler sergilenip satışa sunulmaktadır.

Amasra havası temiz mi?

Bugünkü Hava Kalitesi – Amasra, Bartın Hava kalitesi yeterli olarak değerlendirilmekte olup, hava kirliliği çok az veya hiç risk oluşturmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir